Opencart vagy WooCommerce

Opencart és a WooCommerce

Egy online webáruház fellendülése és sikeressége függ a bevásárlókosár rugalmasságától és a nyújtott kényelmi funkcióktól is. Sokan vitáznak mely funkciók a legfontosabbak, melyik a legjobb a sok választható platform közül. Egy bejegyzésben több pontba szedték a cart2cart oldalon az Opencart és a Woocommerce webáruház rendszereket tulajdonságait, így könnyebben eldöntheti mindenki melyik a jobb választás számára.

 

 Opencart és WooCommerce

OpenCart egy ingyenes, nyílt forráskódú platform, telepítése nem igényel sok időt, de nagy lehetőségeket kínál egy óriási webáruház fejlesztésére .

A WooCommerce egy WordPress plugin, amely néhány évvel ezelőtt indult, de már nagy népszerűséget és elismerést szerzett könnyű használatával.

 

A két webáruház rendszer összehasonlítása:

A telepítés:

OpenCart-ot egyszerű telepítési folyamat jellemzi, amelynél a telepítés után ki kell választani a kívánt sablont, hozzáadni a termékeket, és elkezdeni az eladást (nagyvonalakban). A WooCommerce webáruház beállítása egy kicsit másképp működik. A webáruház beállítása előtt a WordPress weboldalt kell beállítani jól, amely ezután lehet átalakítani webáruházzá a WooCommerce pluginnal. Ez a tény teszi a telepítési folyamatot egy kicsit hosszabbá, mint az OpenCartnál.

Üzlet kezelése

Mindkét platformot a hatékony és felhasználóbarát rendszerfelügyeleti folyamat jellemzi. A WooCommerce  admin felületén túl a teljesítményt és statisztikákat a WordPress-ben tudjuk különböző modulokkal követni. OpenCart webáruházban előre biztosított a felhasználók számára egy könnyen kezelhető admin felület, amely lehetővé teszi, hogy teljes ellenőrzése alatt legyen az áruház de további kiegészítőkkel is tudjuk fejleszteni.

Deisgn

Egy WooCommerce áruháznál a használt wordpress sablonhoz külön tudunk felhasználni vagy készíteni designt. OpenCarthoz számtalan mennyiségű sablont készítettek már, amely vonzza a szemet a szép kialakítással és az ügyfelek is szeretik. Mindkét esetben a OpenCart és WooCommerce áruháznál is, felhasználhatunk minden szükséges eszközt , hogy egy egyedülállóan szemet gyönyörködtető designnel segítsük az eladást.

További jellemzők

Az OpenCart fejlesztése kezdődött meg korábban, mint egy e-kereskedelmi platform, ezért is jöttek benne létre a fejlett funkciók, mint a multi áruház, amely képes kezelni több üzletet egy admin felületen . Sőt így lehetséges, hogy több nyelven is működjön más valuták és adókulcsok használatával. Míg a WooCommerce egy WordPress plugin, célja, hogy az online értékesítési felülettel bővítse ki a WordPress weboldalunk. Emiatt egynéhány áruház funkció hiányzik a bővítményből. Másrészt, a WordPress alap használata egy nagyszerű lehetőség, hogy az áruházat  különböző rendszerekkel, mint blog, GYIK oldal, fórum, képgaléria, bővítsük és más SEO eszközökkel tovább fejlesszük, javítsuk.

Marketing Eszközök

Az OpenCart és WooCommerce is segít növelni az ügyfelek számát a rugalmas kedvezményes kupon és pont rendszerekkel. SEO támogatással növelhetjük az áruházunk rangsorolását a keresőkben. Számos további kiterjesztések állnak rendelkezésre minden megoldáshoz. Mindazonáltal az OpenCart sokkal több kiegészítővel és modulokkal rendelkezik, ami tovább növeli a funkcionalitást.

Támogatottság

A nyílt forráskódú webáruházakhoz képest az Opencart és a WooCommerce is remek támogató fórumokkal, oldalakkal segít használhatóbbá tenni az áruházunk. Ha van olyan kérdésed, amelyekre szeretnél választ találni, akkor csatlakozhatsz ezekhez közösségi fórumokhoz. Mindkét megoldáshoz átfogó dokumentációt és video oktatóanyagokat lehet találni ingyen. Abban az esetben, ha ez nem elég neked OpenCart és WooCommerce szakmai támogatását akár nálunk is igénybe veheted megfizethető áron.

Fizetési megoldások

OpenCart lehetőséget ad a telepítés után több mint 20 fizetési átjáró használatára, míg a WooCommerce alapból csak a PayPal , 2Chechout , Authorize.Net és a Google Chechout-ot támogatja. Ezt a listát lehet bővíteni vásárolt kiegészítőkkel, de egyedi fejlesztett fizetési modullal is.

Szállítási megoldások

Mindkét rendszer több megoldással is szolgál a telepítés során, de az alap megoldásokon felül természetesen különböző helyekről beszerezhető a hazai szállítási megoldásokhoz passzoló modulok.

Biztonság

WordPress biztonságát Sucuri cég biztosítja, így biztosak lehetünk benne, hogy az adatok biztonságban lesznek. OpenCart PCI kompatibilis szabvány szerint készült ami azt jelenti, hogy védett információk biztonsága garantált.

 

Adott az OpenCart amit azért fejlesztettek, hogy egy új online áruház rendszert készítsenek. Ezért egy sor fejlett funkcióval rendelkezik, amit, mint egy kereskedő, minden bizonnyal szeretnél igénybe venni . A WooCommerce egy másik elven működik. Ez lehetővé teszi, hogy termékeket a WordPress alatt üzemeltetett honlapunkon értékesítsük.

Tehát, ha szükséged van egy online áruházra maximális funkcionalitással akkor az  OpenCart webáruház a legalkalmasabb a számodra ( Egy Opencart webáruház itt tekinthető meg ). Ha hozzá szeretnél adni a lehetőségeket weboldaladhoz, vagy eladnál valamit WordPress oldaladon keresztül, akkor a WooCommerce, amit keresel ( Egy WooCommerce webáruház pedig itt tekinthető meg).

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.