Opencart webshop

Miért az OpenCart?

felhasználóbarát opencart webáruházAz OpenCart webshop rendszernek nyilván vannak hibái is, de az előnyei messze-messze többségben vannak. Történetéről nem kell sokat tudni, úgysem ez a lényeg, de annyit azért el lehet mondani, hogy Daniell Kerr vezető fejlesztő munkája, aki nagyon fontosnak találta, hogy legyen egy igazán kezelhető és jó piacnak is számító nyílt forráskódú webáruház megoldás, ami az online áruház készítők feladatát világszinten segíti. De miért is válasszuk pont ezt? Mik azok a nagy előnyök, amikkel az OpenCart rendelkezik, és mik azok a tulajdonságai, amik igazán hasznos megoldássá teszik? Íme a lista első része:

Könnyen kezelhető : Az OpenCart hivatalos oldalán ezt jól dokumentáltságnak nevezik, de sokkal találóbb a könnyű kezelhetőséggel jelölni a lényegét. A rendszer felépítése egyszerű és roppant mód logikus, így nem kell elgondolkodni és rákeresni, hogy mások hogyan csinálták, miközben használjuk, mert ki fogjuk tudni találni, mi a következő lépés. Mindez egyébként azért van, mert az OpenCart MVC felépítésű.

 Többnyelvű webáruház kell?: Ennek minden alkalmazásra igaznak kéne lennie, mert az internet nem egy országba korlátozódik, hanem minden egyes információ, ami felkerül a világhálóra, minden egyes pontból elérhető. Tehát az Opencart magyar nyelven is tökéletesen ellátja feladatát.

Többféle pénznemet is kezel: Na ez is egy nagy előny, mert ezzel még nagyobb piacot lehet lefedni vele. Minél több pénznemmel fizethetnek, annál szélesebb körben lesz használható a webáruház. Az OpenCartnál többféle pénznemet is meg lehet adni, sőt a Yahoo Finance által azonnal váltja is az árfolyamot tehát még ezzel sem kell túl sokat foglalkozni.

Többféle adónem kezelése: Meghatározott adó osztályokat lehet létrehozni különböző földrajzi területekhez, amivel szintén a szélesebb körben való és egyszerű kereskedelem válik lehetővé, gördülékennyé.

Vásárlói visszajelzés lehetősége: Nagyon is jó funkció, szükség van arra, hogy a vevők érezzék, fontos a véleményük. Nem minden online webáruház rendszer teszi ezt lehetővé, így az OpenCarttal előnyben lehetünk velük szemben. A visszajelzés lehetősége erősíti a vevő bizalmát az eladó felé, valamint az oldal interaktívabbá válik, hiszen folyamatosan van lehetőség tartalmat tölteni fel vevői részről is, amire válasz érkezhet.

Kuponkód és utalvány rendszer: Ezzel akciókat és más webáruházakkal, vállalkozásokkal való együttműködést lehet megoldani. Az emberek szeretik a kuponokat, nagyon jó, hogy erre is van lehetőség és megfelelő akciókkal társítható, ajándékozásra vagy sorsolási nyereményjátékra tökéletesen megfelelő.

Temérdek fizetési mód érhető el alapból amivel az ügyfelek igényeit tudjuk kiszolgálni.

Szállítási módokból is egészen változatos a paletta egy alapvető üzlet azonnal elindítható velük.

Sok-sok egyedi kiegészítő érhető el hozzá, és nap mint nap jelennek meg új és remek módosítások fejlesztések, amikkel az Opencart webshop felvértezhető. Ezekkel a sok sok egyedi modullal lesz igazán élvezetes egy webáruház készítés.

 

Na de miért jó még az Opencart webshop?

 

felhasználóbarát opencart webáruházMár kitárgyaltuk, hogy kezelői és vásárlói szempontból miért is jó választás az OpenCart webáruház rendszer, most nézzünk néhány technikai pozitívumot is ezzel kapcsolatban, hiszen a technikai felkészültség nem mindenkinél azonos szintű, ezért lehet, hogy erre a részre maguktól nem térnének ki a megfelelő rendszer kiválasztása során:

Nyílt forráskód: A nyílt forráskód előnyei megfizethetetlenek. A Linux is egy csodásan működő, biztonságos és valóban a használói igényeit kielégítő operációs rendszer, mivel a nyílt forráskódnak köszönhetően mindenki fejlesztheti vagy lefejlesztheti saját magának. Még csak különösebb programozói tudást sem igényel és a lehetőségek határtalanok. Az OpenCart esetében teljesen ugyanerről van szó. A webáruház építők, webáruház tulajdonosok a saját igényeik szerint alakíthatják vagy alakíttathatják, így mindenkinek az az érdeke, hogy a lehető leghasználhatóbb, legbiztonságosabb és leginkább jövedelmező megoldást nyújtson az OpenCart. Mi lehet ennél jobb? Folyamatosan fejlesztik, széles támogatottság áll mögötte, így igazából számos más rendszert taszít le a dobogóról.

Több template felhasználását teszi lehetővé: A hierarchikus felépítéssel egy gombnyomásra válthatunk két sablon között. A sablonok külön könyvtárban vannak elszeparálva. A performancia szempontjából lehet ez nagyon előnyös tulajdonság. Csak ne felejtsük el beállítani a modulokat, hiszen nincs két egyforma sablon és annak hozzávaló moduljai sem egyformák.

Automatikus képméretezés: ezt nem nagyon kell magyarázni, sok időt spórol meg nekünk, főleg ha millió termékről kell feltöltögetni a képeket. A webáruház készítésnél ez rendkívül sokat segít abban, hogy ne kelljen külön a képek lelkivilágával foglalkozni, a rendszer szabályozza azok méretét.

SEO kezelés: A SEO már-már Isteni tényező az internet világában. Az OpenCart webáruházaknál a termékekhez saját url címet tudunk beállítani, ehhez csak mod_rewrite beállítás szükséges a szerveroldalon. Valamint már megadhatjuk a Meta title címet is a Meta description mellé.

Nyomtatható számlák: Még a VTSZ számok megadása is lehetséges, ha elvégzünk némi módosítást. Nem fogad el minden generált számlát a magyar hatóság, de egy számlázó program és egy közvetítő modul segítségével minden probléma megoldható.

Egy adminisztrációs felület és több webáruház:Az OpenCart lehetővé teszi, hogy egy adminisztrációs felületről több online webáruházat is üzemeltessünk. Ez akkor ön jól, ha van kétféle termék, melyeknél SEO szempontból jobban járunk, ha két külön áruházba csoportosítjuk őket, és itt jön vissza a több sablon használatán remek lehetősége.

Ezután már tényleg felmerül a kérdés: miért béreljünk webáruházat? Megéri a webáruház bérlés?
Mint webáruház készítő azt ki merem jelenteni, hogy ilyen könnyen és jól módosítható rendszer mellett szinte már álom a webshop készítés.

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.