Kell a blog

 

A webáruház nagyon fontos eleme a tartalomkezelésre alkalmas felület, hírek, blog,  újdonságok, leírások stb. Egyáltalán nem elhanyagolható és nem csak egy plusz munka, hanem komoly vevőcsalogató tényező.  Most valószínűleg sokan arra gondolnak, hogy mindenki imádja olvasni a különböző webáruházak blogjait, pedig nem ebben rejlik a dolog jelentősége.

Nem elsősorban ebben rejlik a “blog” jelentősége.

A kulcsszavas keresőoptimalizálás elsődleges fontosságú a vevőszerzésben. A keresőoptimalizálás során jobb helyezést érhetünk el a kereséséi listákon, tehát a Google kidobhat az első oldalon vagy akár legelső találatként is a fizetett találatok után. Minél több tartalomban vannak megfelelő kulcsszavak, annál több keresésénél jelenik meg a weboldal és annál több ember szeme elé kerül, ezzel lehetőséget teremtve a kattintásra, nézelődésre, vásárlásra.

a megfelelő kulcsszó

A blog frissítése is fontos, hiszen így egyértelműen érzékeltethető, hogy a webáruház él és virul, jól működik, márpedig ez is nagyon fontos, hiszen az emberek egymásnak hisznek. Ha valamit sokan használnak, sokan látogatnak, akkor valószínűleg nem lehet rossz. Az a webáruház, amelyik nem fordít elég energiát az ilyesmire, hamar hátrányba kerül azokkal szemben, akik folyamatosan frissülő tartalommal, ügyesen kitalált bloggal építgetik magukat.

A blog frissítésének gyakoriságára nincs formula, lényeg, hogy minél többször jelenjen meg olyan tartalom, ami az oldalhoz passzol, érdekes lehet másoknak és nem utolsó sorban tartalmazza azokat a kulcsszavakat, melyekre a célközönség tagjai esetlegesen rákereshetnek. A kulcsszavak kiválasztása nem könnyű feladat, mert először meg kell vizsgálni, mi alapján juthat el legkönnyebben a webáruházba az az illető, akinek az árult termékekre lehet szüksége. Emellett azt is érdemes figyelembe venni, hogy olyan kulcsszavakkal is szert lehet tenni látogatókra, amik nem pont a webáruház termékeire vonatkoznak (erről már itt írtam korábban), de gyakran íródnak a keresőbe. Ezzel „talált pénzre” lehet szert tenni, mert ha sokan kattintanak, előbb-utóbb csak megakad egy érdeklődő szem a termékeken.

tartalommarketing

Nyilván az optimalizálást sem lehet túlzásba vinni. Régebben kizárólag a kulcsszavas keresésre korlátozódott a SEO, mert a webáruház építés során a jó helyezés eléréséért ez elég is volt. Mára ez megváltozott és a túloptimalizált kulcsszavak, horgonyszövegek miatt akár Google bünti is előfordulhat.

Fő profilom az Opencart és a WooCommerce webáruház készítés. Főként ezekről a webáruház motorokról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Webáruház készítés, fejlesztés, módosítás témában keress bátran elérhetőségeimen!

A * jelölt mezők kitöltése kötelező

Hasznos volt amit olvasott? Szeretne webáruházat?

Kérje ingyenes ajánlatunkat webáruház készítésre, módosításra, fejlesztésre!

Amennyiben szakmai felkészültségünk meggyőző, kérje ajánlatunkat webáruházának kivitelezésére!

Rólunk és írásainkról

Mi egy teljes körű szolgáltatást nyújtó ügynökség vagyunk, impozáns digitális marketing megoldásokat nyújtunk. A győztes megoldások és a tapasztalatok segítik nagyszerű eredményeinket honlapkészítés és webáruház készítés területén amiből itt infókat is olvashat.

  BESZÉLJÜK MEG, MOND EL VÉLEMÉNYED!

  Ellenörző kód * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

   Segítünk, hogy webáruháza még jobb eredményeket érhessen el, a keresési eredmények még több látogatót hozhassanak.

   Írásainkból

   ELOLVASOM MIND
   AllWebáruház
   facebook live forgalom növelés

   Filléres trükk a webáruházad forgalomnövelésére – Facebook Live

   Ha 2016 és tartalommarketing, akkor a Facebook live-ot tekinthetjük az elmúlt év egyik legnagyobb dobásának. Már 2017-et írunk, mégis, alig…
   Tovább olvasom
   webáruház biztonság

   Védekezés Brute Force támadások ellen – II. rész

   Korábbi cikkünkben a támadás megelőzéséről volt szó, most viszont adunk néhány tűzoltó taktikát arra az esetre, ha már bekövetkezett a…
   Tovább olvasom
   Brute force webáruházhoz

   Védekezés Brute Force támadások ellen – 1. rész

   Napjaink legnépszerűbb tartalomkezelő rendszerei számos területen könnyíti meg életünket könnyű, akár informatikához egyáltalán nem értő felhasználók számára is. A népszerűségnek…
   Tovább olvasom