+36 70 363 7900 info@grentmedia.hu

Annyi opensource webáruház rendszerből lehet ma már válogatni, hogy ember legyen a talpán aki mindent ismeri, vagy esetleg használta is már őket. A builtwith.com oldalát böngészgetve érdekes adatokat kaphatunk ezekről a rendszerekről. Az oldalon vannak közzétéve ingyenes tartalmak is, de a krémet a fizetős verziók viszik.

Szerencsére lehet mazsolázgatni a közzétett nemfizetős adatokból is, amik szépen mutatják a mai trendeket, és persze ha volna egy korábbi adatunk akkor jól látszódna a a nagy rendszerek hullámgörbéi. Az adatokat több nagyságrendi változtatással is összehasonlíthatjuk.

https://builtwith.com/ecommerce/ oldalon azonban még részletes adatokat kapunk globálisan, vagy nemzetenként vagy akár stílusonként a használt webáruházrendszerekről.

A statisztika azonban a 2014 jan. 22-ei globálisan használt webshop motorokat mutatja százalékos bontásban.

https://trends.builtwith.com/shop oldalon viszont már a a felső “krém” webshopokat osztották szét, aminél a legfelső 1 millió webáruház felét opensource webáruház adja.

Ezért nem kell lenézni az Opensource webáruházakat, mert bár ingyenesen letölthető, de jó tudással és kiegészítőkkel igen is lehet jó webáruházakat futtatni.