Globális e-kereskedelmi helyzet

Globális e-kereskedelmi helyzet

Annyi opensource webáruház rendszerből lehet ma már válogatni, hogy ember legyen a talpán aki mindent ismeri, vagy esetleg használta is már őket. A builtwith.com oldalát böngészgetve érdekes adatokat kaphatunk ezekről a rendszerekről. Az oldalon vannak közzétéve ingyenes tartalmak is, de a krémet a fizetős verziók viszik.

Szerencsére lehet mazsolázgatni a közzétett nemfizetős adatokból is, amik szépen mutatják a mai trendeket, és persze ha volna egy korábbi adatunk akkor jól látszódna a a nagy rendszerek hullámgörbéi. Az adatokat több nagyságrendi változtatással is összehasonlíthatjuk.

https://builtwith.com/ecommerce/ oldalon azonban még részletes adatokat kapunk globálisan, vagy nemzetenként vagy akár stílusonként a használt webáruházrendszerekről.

A statisztika azonban a 2014 jan. 22-ei globálisan használt webshop motorokat mutatja százalékos bontásban.

https://trends.builtwith.com/shop oldalon viszont már a a felső “krém” webshopokat osztották szét, aminél a legfelső 1 millió webáruház felét opensource webáruház adja.

Ezért nem kell lenézni az Opensource webáruházakat, mert bár ingyenesen letölthető, de jó tudással és kiegészítőkkel igen is lehet jó webáruházakat futtatni.

Tanács Ferenc

Author

Webáruház készítés, webáruház beállítás és fejlesztés. Főként ezekről a tartalmakról írok, néha néha kitekintve a webáruházakon túlra. Elérhetőségeim itt találhatóak, keressen bátran! Like-old Facebook oldalunkat, +1-ezd Google+ oldalunkat hogy te is értesülj első kézből új írásainkról.